torsdag 23 april 2009

Väderspänd

Jäkla väder! Först var det sommarvärme och vi fullkomligt flöt bort. Sen blev det regnigt och riktigt ruskigt. Termometern drog mungiporna rakt nedåt, och täckjackor och filtar åkte fram ur garderoben igen. Veckan efter var och det återigen varmt, en sån där riktigt svettig värme som gör att alla fördämningar brister och man kan börja odla vattenkrasse i armhålan. Jag minns inte riktigt hur många dagar det höll i sig, men inte var det mer än i en vecka i alla fall. Sen vände det igen, och vi förärades med ett riktigt pissväder. Vattnet strömmade ner från himlen hinkvis, och att tala om vatten i knäna och vågor i håret, skulle helt klart vara en bagatellisering.
Och så kommer vi äntligen fram till igår, skinande sol från klarblå himmel. För att inte tala om i morse, en lika skinande sol, från en lika klarblå himmel. Och så går klockan och blir tre, då blåser tvätten ner från balkongen. Och så blir hon fyra, då går ett träd framför grannhuset av på mitten. Och så blir hon fem i fem, och det är dags att gå ut, tror ni då inte att det ska jäklas riktigt ordentligt och det börjar hagla. Stora läskiga hagel, cirka en centimeter i diameter, som hårt slår mig i ansiktet när jag ska hämta storklimpen i skolan.
Jag tror jag blir tokig! Det går liksom aldrig att slappna av, för det som på morgonen går upp som en sol, kan senare helt oförhappandes falla över en som en stor blöt pannkaka.

14 kommentarer:

victoria sa...

Konstigt väder vi har på denna planeten...Hej föresten! Hoppas ni mår bra allihopa. Vi bor ca två mil från Astrid Lindgrens värld (Alv)så vi åker dit massor...en dag i veckan i bland.Åker man långt rekommenderar jag att ni är där i två dagar eftersom ni kommer att få stressa annars. Det är mycket uppträdanden och lite annat för barnen...tar extra tid när man aldrig har varit där innan eftersom man inte hittar så bra i området. Hade vi haft ett normalt hus kunde ni ha fått bo hos oss men vi har värsta minidockhuset och trångt som attans...är nog inte så kul för era barn.Säg bara till om jag kan hjälpa dig med något,ta reda på saker eller vad som helst. Sköt om er och ha det så bra. Kram Victoria

Cecilia/svengland sa...

Om ni ska åka till Astrid Lindgrens Värld, så kan jag rekommendera ett superkul hotell! Vi var där förra sommaren och det var jättekul! Vi bodde på Pippi's Hotell i utkanten av Vimmerby - ett jättemysigt hotell med familjerum eller små stugor - målade bilder från böckerna överallt och du kan bo i Emils Hus! God frukost också!!! Vi var i parken i en dag och det tyckte jag räckte.

segsliten sa...

Victoria: Tack vad du är gullig! Jag tänkte kolla om det kanke går att ta in någonstans i närheten.

Livet på Citronodlingen sa...

Glad i hågen hängde jag ut den där tvätten på balkongen som i flera dagar hängt inne utan att vilja torka... bara för att någon timme senare behöva ta in den i ilfart igen.. suuuuuck....

mockapocka sa...

Tror du möjligen att det har stabiliserat sig till bara fint väder i slutet av maj? För då kommer jag och familjen till Italien. Då SKA det var fint har jag tänkt.

Myra sa...

Inte ens vädergudarna kan bestämma sig... Så förväntas det att en annan ska ha koll på läget!

:P

segsliten sa...

Mockapka: I slutet av maj brukar det aldrig vara några problem. Vart ska ni?

Anonym sa...

Japp, vädret är jobbigt och det påverkar mitt humör...vad kan vi göra?

Mitt besök påverkar dock i positiv riktning... gottit!

Nina

Anonym sa...

HHmmm, läste just förra inlägget - vilken film visades?
Nina

segsliten sa...

Nina: Det måste jag nog kolla upp, för jag minns inte namnet på den.

thebromanders sa...

Ja, men det är precis som här då!! 30 grader i förrgår för att göra en helvändning till 10 nästa dag...ingen ordning på torpet alls!!

Ingela la la sa...

Vilket väder, kan det inte bara bestämma sig så man vet. Jobbigt med såna där överraskningar, speciellt om det går åt "fel" håll. Det är ju roligt om det först haglar och sen blir klarblå himmel.

Hur gick det med frimärkssamlingen och brevbäraren? Lockar du med frimärken så borde han väl förstå att du bara är ute efter hans kropp ;)

Ha en bra helg!
Kram Ingela

K-L sa...

Vad konstigt! Här har vi haft sol och supervarmt hela veckan. Tur att ni ska hit på semster ;)

Speja sa...

Så där kan man ju inte ha det. Vem klagar man hos?! Några garantier ska man väl ändå kunna begära?