onsdag 20 januari 2010

Jämna plågor

Idag är en sådan där dag när allt känns trist och jävligt. En riktig deppdag med andra ord.
Kallt är det.
Dimmigt är det.
Och hosta har jag.
Det hade verkligen suttit fint med en riktigt ordentlig tröstefika.
En sådan här till exempel:

Men nu har jag tyvärr inte tillgång till ovanstående svenska läckerhet, utan måste nöja mig med vad som finns. Jag har därför idag intagit tre stora fikamuggar kaffe och tre flottyrringar (små, åtminstone enligt bageriet.) Och har jag mått något bättre av det? Inte ett dyft! Men imorgon kan jag ju alltid gräva ner mig i sängen med en påse chokladpraliner och beklaga mig över konsekvenserna av dagens frosseri. Alltid nått!

19 kommentarer:

Unknown sa...

Gòr som du. Vill ocksà ha tycka-synd-om-mig med massa fett snacks.....

Livet på Citronodlingen sa...

Såna dagar är inte roliga.. Det braiga är att det brukar gå över ;o)
Kram!

victoria sa...

Hej min vän...
länge sen sist. Jag har inte varit på topp direkt- inte ens hälsat på dig på ett tag. Men nu är jag tillbaka. Med lite mer kraft, ork och förhoppningsvis lite tid. Hoppas du mår bättre snart. Det där fikat såg mumsigt ut...själv smygäter jag av barnens ballerinakex. Jag kan nog inte skicka semlor till dig, men säg bara till om du behöver något svenskt. Ha det gott, kraaaaam Victoria

Janeth sa...

Dagens frosseri är morgondagens ångest.
Jag dissade ångesten och lämnade dom två nybakta semlorna i kylen. Nu sitter jag på behörigt avstånd och hade gärna skickat dom till dig.
Krya på dig vännen :)

Singelmamman sa...

Att beklaga sig över sitt eget frosseri är verkligen ett härligt nöje. Jag är nog något av en expert på det om jag själv får säga.
:-)

Emmama sa...

Skulle skicka dig en semla om jag kunde! Så gott!

Helly på vift sa...

Kànner sà vàl igenom mig, specielt under denna trista àrstid... Jag brukar varna pojkvànnen och sàga till honom att jag àr "en pain in the as" den dagen sà att han ska vara lite extra snàll mot mig. Han har àntligen fòrstàtt att han inte kan "laga" mig nàr jag àr pà det humòret ;)

Tea Lady sa...

Här har vi en som är proffs på att gnälla hör jag.... skojar bara! Jag kan tala om att jag precis tryckt i min en halv sådan av de där bakverken du har på bilden... och det satt fint! Annars är det grått o trist som f-n här! En kopp svart te med grön äppelsmak piggar upp litet..

Kram

Nipe sa...

Ja, anfall är bästa försvar, mer fika till folket!

nillas liv på pinnen sa...

Det är synd om dig som inte får äta semlor. Men just nu skulle jag gärna byta med dig för jag spyr nästan av allt godis jag ätit ikväll och har nyss lovat att jag aldrig mer ska äta en enda sötsak.
(Får väl se hur det går med det löftet...)

Fröken Eko sa...

Hur knasigt det än må låta, så kanske du i alla fall mår lite bättre då jag säger att jag avundas dig!
Själv plågar jag mig igenom den årliga bantningen (för att få bukt med de oundvikliga problemen som följt efter julfrossandet) och får inte ens se på en liten semla, än mindre choklad. Jag vill också äta flottyrringar!

/F

CharmKatti sa...

Hade du haft en semla hade du garanterat varit frisk nu!
Kan du inte baka själv, finns det mandelmassa i italien?

Monica sa...

Hej !!!!
En del dagar är uberjävliga !!!
Idag ringde min chef (snart före detta ) 3 gånger i rad helt hysteriskt på mobilen 10 min EFTER att min arbetstid slutat !!!!
Jag vägrade svara,eftersom hon faktiskt är i Paris, på mässa och jag då hade betalat min del av samtalet.Efter ett tag kom det ett mejl, som hänvisade till att skicka ett mejl till hennes dotter , som sedan skulle skicka ett till henne, för att bekräfta.......snacka om maktmissbruk,språksvårigheter med dottern och inte ett jäkla skit att göra !!!!!
Tja,jag kan inte skryta med en härlig dag jag heller och dessutom är jag också förkyld och hostar......ska vi dela( symboliskt ) på pralinerna i morgon ?
Kram,Monica

segsliten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
segsliten sa...

Johanna: Det är bara att sätta igång! :)

Helena: Flottyrringarna har garanterat gjort sitt. Allt frid och fröjd.

Victoria: Jag hoppas att du har fått orken tillbaka. Och att den där hemska infektionen har gett med sig.

Janeth: Visst är det så. Men ibland måste man få hänge sig åt frosseri och självömkan. Jag kan iallafall intyga att flottyrringsmetoden är effektiv mot sådana åkommor.

Singelmamman: Precis! Så därför tänker jag nu beklaga mig över den otroligt goda saffransbulle som jag just knött in i munnen. Mmm ... tänk om det finns en påse till i frysen.

Emmama: Tack! Jag antar att jag får baka en sats. Turligt nog har jag köpt med mig lite mandelmassa från Sverige. :)

Helly: Nej, sådant humör måste nog få läka ut av sig själv. Men lite extra omsorg från sambon kan ju aldrig skada. :)

Tefrossa: Gnällandet hör till läkningsprocessen precis som frosseriet. Lite gnäll här, lite godsaker där och jag känner mig genast bättre. :)

Nipe: Med en sådan slogan skulle du garanterat vinna presidentvalet i Usa. :)

Nilla: Lätt att säga, svårt att hålla. Hur har det gott med avhållsamheten? Själv har jag lagt allt vad flottyrringar heter på hyllan för att istället förbarma mig över alla saffransbullar som ligger i frysen.

Fröken Eko: Vilken självdisciplin! Själv satsar jag på att bli "årets kassler!". Om det nu finns någon sådan tävling.

Charmkatti: Ingen mandelmassa i Italien, men jag har en liten rulle med mig hem från Sverige. Och i den händelse den inte räcker till ett semlebak så får jag väl göra egen.

Monica: Helt okej att dela på pralinerna. Vill du ha en plats under täcket också?

Mina dagar sa...

Flottyrrinar typ munkar eller?
Smaskigt!

Men du! En sak ska du vara glad för idag!
Måste du ta på dig 1 kg kläder och skotta dig fram och sedan pulsa/halka runt i enormt mycket snö när du ska ut?
Jag skulle vara lycklig om jag hade vaknat upp i Italien idag:)
/Eva

segsliten sa...

Mina dagar: Precis, 'Donuts' helt enkelt.

Visst, jag slipper skotta fram bilen (åtminstone den här veckan) men det är bara rena rama turen. Igår var det snöstorm i stora delar av södra Italien (dock ej här i norra). Det har varit ett otroligt kallt och snörikt år i år.

Ingela la la sa...

Hoppas att du mår lite bättre nu.. Sån där fika skulle jag lätt kunna få ihop till dig :) Synd att du är så långt bort för nu blev jag oxå vääldigt sugen på en semla.

Kram vännen

segsliten sa...

Ingela: Lite fikasällskap hade inte varit dumt! :)