torsdag 7 maj 2009

Nyrenoverat och kräkfärdigt

Det bidde inget radhus, inte igår i alla fall. Huset gick i alla möjliga spyframkallande färger, och jag associerade hejvilt till psykedelisk konst och hallucinogener. Jag undrar hur folk kan bo så där? Ett tjugo minuter långt besök lyckades förvandla min huvudvärk till migrän, inte illa pinkat alls! Visst går det att måla om väggarna i ett hus om man inte gillar färgen, men i det där nyrenoverade radhuset hade jag varit tvungen att riva ut rubbet! Golven var gräsliga, kaklet i de båda badrummen och i köket var ännu värre, och trädgården var stenlagd. Eller, stenlagd var den nog egentligen inte, den såg snarare kaklad ut. En hel trädgård fylld med fruktansvärt fulla kakelplattor. De verkade ha dille på kakel i den där familjen.
Nej, det där huset vågar jag inte ge mig på. Jag gjorde om i mitt kök för fem år sedan, så jag vet hur mycket tid det tar med den typen av renoveringar. Och hur mycket pengar som rullar iväg när man ska hacka ner och sätta upp nytt kakel. För att inte tala om vad det skulle kosta att få någon att spätta bort stenläggningen i trädgården!!! Nej, det huset var absolut inget för mig!

Apropå trädgården, har ni sett hur rastgårdar på fängelser ser ut? Jag ryser ända ner till grannens tår!

14 kommentarer:

CharmKatti sa...

Ja det lät inte som ett trevligt radhus, speciellt inte om det påminner om rastgårdar.
men det dyker väl upp fler, förhoppningsvis snyggare!

Kram
Katti

segsliten sa...

Katti: Vi ska kolla in en lägenhet med trädgård imorgon.

Livet på Citronodlingen sa...

Näe, om det redan efter 20 min framkallar migrän är det nog ingen bra ide att BO där... Ni hittar säkert något superfint snart!

Anonym sa...

Det låter sannerligen inte trevligt.. och bara se jobb med det och inte möjligheterna är nog ett tecken på att leta vidare.

IVF-Karusell sa...

Häftigt o bo i Italien tycker jag minsann! Pratar ni både svenska och italienska hemma?

segsliten sa...

IVF-karusell: Japp, båda språken flyter på!

Pysen: Nej, det kändes bara fel, fel, fel!

RedPaint: Nej, det var lite för mycket jobb, tid och pengar att lägga ner där tyvärr.

Unknown sa...

OJDÅ, det lät då verkligen inte som ett ställe man skulle vilja bo på : /

Veronica sa...

Du, det där lät inge vidare...

Det måste vara av lathet som, vissa, italienare väljer att ha asfalterade, stenlagda, kakelplattade, etc "trädgårdar"... Fast det kanske kan ha med renlighet att göra, hmm. gräsmattor blir ju mycket lortigare än stenplattor. Det här måste funderas över :)

Kram på dig vännen

Maria Berg sa...

Hej på dig,
nej dit skall du inte!
Vi letade hus i 1 1/2 år och var på si så där 40 husvisningar...

Sanningsenligt brukar jag inte titta tilbaka på inlägg (förlåt) - det har blivit en vana hos mig att jag skriver svar på den som skrivot på deras blogg, vet att det inte fungerar så överallt. Är jätte glad för att du kom till mig och skrev - nu har jag tittat lite.
Min mail är alltkangronska @ gmail.com
skicka en rad så får du adress och telefon nummer.

Jo, det finns en nöjespark här men dyr och inte jätte rolig, tycker jag men barnen tycker nog annorlunda.
Här finns ju havet och grattis utomhusbassänger.

Mina yngre fyller/fyllde 6 och 3 nu i maj och så fyller den stora 9 i november - tror du skulle ha roligt ihop. Det finns plats att sova här om ni vill.
Hoppas det kan bli av.

Kram Maria

segsliten sa...

Veronica: Hmm, jag tänker!

Maria B: Jag gör så för att det tar alldeles för mycket tid annars.
Okej, jag hör av mig!

Anonym sa...

Jag håller med dig! kakel är fint i badrum. Visst är det skit jobbigt när folk har kakel i en massa vilda färger. Om de nu ska kakla allt kan de inte använda neutrala färger. Varför blir man alltid motarbetad. Min man och jag köpte ett hus som vi hyr ut för ett tag sedan. Det kostade jätte mycket pengar att fixa upp trädgården just pga av allt kakel. Helt klart värt det dock eftersom huset var fallfärdigt så var det skit billigt. Men visst kostade det att göra beboeligt. Positiva med den investeringen är att tomten är enorm och vi har bygglov för ett till hus! Jag gillar lågkonjunkturen, folk är desperata och vill sälja så helt klart bra tid att köpa upp!

Tusen tack för dina kommentarer, förlåt så mycket att jag inte svarat, är super dålig halsen som spökar igen. Kanske måste operera bort halsmandlarna....yikes.

Hoppas helgen blir kanon! P.S Älskar musiken...stannar extra länge här så jag kan lyssna färdigt på låtarna :o)

segsliten sa...

Weirdo: Jag hoppas verkligen du blir bättre snart! Stanna hur länge du vill, du kan ju alltid lägga sidan i bakgrunden när du kollar andra bloggar, då slår du ju två flugor med en smäll!

Tesstamente sa...

"Jag ryser ända ner till grannens tår!"- ahhaaha underbart uttryck! Vi kollar också på hus men är verkliga gröngölingar.. har bara kikat på ett hus än:-)

segsliten sa...

Tesstamente: När inte uttrycken som finns räcker till, så får man helt enkelt fixa till nya. Lycka till med husletandet! Själv tycker jag att det är bedrövligt jobbigt.