måndag 16 februari 2009

Nu...

...har jag dragit vinnarna i boktävlingen! Eftersom storklimpen är hemma med feber har han fått dra de två vinnarna, som är.......

Ingela la la, som har vunnit barnbokstävlingen ("Här kommer bärgningsbilen"). GRATTIS!

Tefrossa, som har vunnit vuxenbokstävlingen ("Ett oskrivet blad"). GRATTIS!

Här kommer era boktips. Jag har inte brytt mig om att redigera, utan bara kopierat in det ni själva skrivit. Fattas författaren så beror det alltså på att den inte nämnts i kommentaren.

Tack för tipsen!

Vuxenböcker

"Asylum" av Patrick McGrath. En annorlunda kärlekshistoria som utspelar sig i slutet av 1950-talet i England. Gripande historia om galen kärlek mellan en patient på ett mentalsjukhus och Direktörens fru. !

" Hembiträdet " av Marie Fredriksson. Det är en ovanligt rolig , trevlig,spännande berättelse.....väldigt,väldigt originellt skriven.

"Främlingen" av Diana Gabaldon. Helt underbar, innehåller ALLT och man fastnar och vill bara ha de andra delarna så snart som möjligt.

"Mannen som åt en 747". Riktigt kul!

"Midvinterblot" av Mons Kallentoft. Den passar perfekt just nu i vinterkylan, både så ruggig och spännande att den värmer!

"Bakom stängda dörrar" av Agneta och Benkt-Åke Cras och Kristina Hansen. Detta är nog den starkaste och mest omskakade bok jag läst, speciellt med tanke på att den är dokumentär. Boken lämnar garanterat ingen oberörd och den får en verkligen att ifrågasätta myndighets Sverige. Fast med tanke på Antonssons avslöjande av Marklunds bok Gömda så ska man kanske inte ta allt bokstavligt i boken, även om jag tycker denna boken känns så ÄKTA.

"Älskling vi blir inte med barn" av Ramona Fransson. En otroligt välskriven och öppenhjärtlig självbiografisk bok om Ramonas kamp för att bli gravid. Borde läsas av alla, med eller utan barn!

Lotta Thells böcker, där hon skriver om sitt liv och hur hon försöker ta sig ur sitt heroinmissbruk. Otroligt gripande böcker.

"Harry Potter" böckerna av J.K Rowling. Vissa kanske tycker att detta är barnböcker, men jag håller inte med, inte enbart i alla fall. Jag har skrattat, gråtit och set fram emot dessa böcker mer än några andra vuxenböcker. Jag kommer aldrig bli för vuxen för Harry Potter.

Dr Phil McGraw's böcker.

"Naiv Super" får dig att le, fnissa och gapskratta. Erland Loe är helt knasrolig - har du läst en vill du bara ha flera av hans böcker i hyllan din! Det är veklrigen en bok att slö läsa då den nästan läser sig själv i sitt enkla språk - skönlitteratur att koppla av med och njuta! Ungdomligt, nytänkande i tryckt form - för vem har sett flest djur egentligen, den vuxna eller barnet där det sitter och försöker bräcka varandra på sandlådskanten? Skall barnet få räkna med alla djur hans pappa har sett är det rätt och riktigt?

"Frälsaren", "Djävuls stjärnan", "Smärtans hus", "Rödhake" m fl av Jo Nesbo. De handlar om en alkoholiserad polis/Harry Hole sociala situation och hur han är med och löser brott med olika karaktär!

"Till skogs" av Tana French.

"MIA - Sanningen om Gömda" av Monica Antonsson. Rafflande undersökande journalistik som upprör!!

Barnböcker

"Hus är gott, sa Oskar". Den handlar om Oskar som äter hus, precis som titeln antyder.

"Tass...tass...tass...smyg...smyg...smyg.." av Thomas Halling och Mimmi Tollerup- Grkovic. Handlar om en räv som tar hönor och en bonde som ska försöka hindra räven

"Linnea i målarens trädgård" av Chritina Björk, för i alla barn bor det en sann konstnär och bilderna i boken blir det många kommentarer till.

"De första hundra orden" , det är en bilderbok och ger perfekt övning på vad saker heter.

"Max" böckerna. Lättlästa böcker för mindre barn.

"Gruffalon" som handlar om en liten mus som skrämmer de stora djuren i skogen. Texten går i rim, en underbart kul bok även för en busmamma.

"Allra käraste syster" av Astrid Lindgren. Otroligt söt bok.

"Alla djuren" av Anna-Clara Tidholm. Jättehärlig bok.

"Molly mus" och hennes olika äventyr.

"Pettsson och Findus" böckerna. Även en vuxen tycker det blir kul att läsa dem pga att det händer så mycket på bilderna + handlingen är kul med.

"Max potta" av Barbro Lindgren och Eva Eriksson.

"Förlåt" av Norbert Landa och Tim Warnes. En underbar bok om att man skall acceptera varandras åsikter även om man inte alltid håller med varandra. Jättefina illustrationer med glittereffekter.

"Bu o Bä åker båt".

"Knacka på"

"Leo går till doktorn" en liten rolig barnbok.

5 kommentarer:

Veronica sa...

Perfekt! då ar man lite boktips :)

Kram

Ingela la la sa...

Vann jag! Är det sant? Vad glad jag blir =)
En massa bra boktips oxå, perfekt till bokrean som börjar snart.
Kram

Anonym sa...

Älskar att läsa!! Kul med nya tips!

Tant Janet sa...

Vad kul med boktips, jag hade bara läst en av dom och det var Bakom stängda dörrar! Ha en bra kväll.

Vero sa...

Oj, vad mycket boktips.

Grattis till Ingela och Tefrossa.

Önskar Dig en trevlig dag också.