torsdag 25 juni 2009

Beivran

Igår kväll när sambon gick ut med soporna, upptäckte han till sin stora förfäran att en av Familjen Inkompetents bilar var parkerad så illa, att den praktiskt taget stod mitt i gatan. Att det dessutom rörde sig om en kurva, gjorde inte saken bättre, det var i stort sett omöjligt att ta sig förbi. Till saken hör också att gatan är enkelriktad, och kommer man inte förbi bilskrället, kan man inte ta sig ut härifrån utan att köra tillbaka samma väg man kommit. Vilket skulle innebära en grov trafikförseelse, för att inte tala om trafikfara, då det är dålig sikt om man kör ut den vägen.
Sambon slänger alltså soporna, och far sedan som ett inflammerat bi uppför trapporna.

- Nu ringer vi trafikpolisen, är du med? hasplar han ur sig och tittar uppfodrande på mig.
- Ahm, har de hänt något? Är det grannarna nu igen? säger jag och tittar undrande på sambon.
- Du anar inte! säger sambon och förklarar hur det hela ligger till.
- Okej, nu har de gått för långt! svarar jag och kilar ut i köket och hämtar numret till trafikpolisen.

Sambon tar med sig telefonen ner och ringer från parkeringen. Han förklarar sitt ärende, och får sedan veta att en bil är på väg. Två minuter senare dyker de upp. Eftersom det är näst intill omöjligt att ta sig förbi bilen, så tycker poliserna att sambon gjort rätt i att ringa. Poliserna kollar om det finns några parkeringsförbudsskyltar, och när de inte hittar några, så säger de att det inte spelar någon roll. "För det ska du veta, säger polismannen, en anledning till att utfärda en parkeringsbot hittar man alltid på något sätt!

Ups, var det någon som fick böter i går kväll?

13 kommentarer:

Miranda sa...

Härligt! På dem bara :)

Anonym sa...

Vilka galen pannor alltså!Jag förstår inte vad detta behov att att blockera andra människor grundar sig i....kanske blev de inte kramade tillräckligt som barn...

Anonym sa...

ops glömde att säga...pratar Norrländska då vi flyttade tillbaka upp till Luleå. Kommer nog alltid att vara Norrlänning i själ och hjärta vart jag än är bosatt!

Ingela la la sa...

Nu kanske dom lär sig då.. Ditt utbrott var tydligen inte nog ;)

Kram

Jessica och Johan sa...

Rätt ska va rätt. MEN vad sur jag hade blivit om det vart jag.... ;)

Mamma J sa...

Oh yessssss!

lurigopalia sa...

Heja nu är det krig..
Men passa dig mins att ordet vendetta är Italienskt. De kan bli ettriga de där. Jag skulle nog om jag varit din man tömt soporna på grannens bil. Jag hadde liknande grannar som dessa men det var i Sverige. Det kan verkligen förpesta tillvaron. De parkerade galet,Mamman var hemma o jämt full och stökig, de slängde skräp överallt inklusive i postlådorna i kvarteret,deras stackars hund var inlåst och skällde jämt osv. Jag var redo att slänga en bomb på dem tillslut.

Anonym sa...

Ingen böter här men jag håller med trafikpolisen att ni gjorde rätt. Hopas "grannsämjan" inte blir allt för syrlig nu...

Nina

Livet på Citronodlingen sa...

hahahahaha! Där fick han, gubbfan :o)

malin sa...

Skönt när hut går hem!
;)

Kram Ma

segsliten sa...

Miranda: Snygga perkeringsbilder du hade på bloggen!

Weirdo: Jag vet inte vad jag ska tro, men det finns en gräns, och den går absolut närmare trottoaren än vad den här bilen stod parkerad.

Ingela: Idag har det varit lugnt på prkeringsfronten, hoppas att det håller i sig!

Piluttan: Men du hade heller aldrig parkerat mitt i gatan, eller hur?

Lurigopalia: Jag är inte speciellt rädd för vendetta i det här läget, bilen stod ju mitt i gatan så att man inte kunde köra förbi. Dessutom skulle det kunna vara vem som helst som ringt trafikpolisen, det är inte bara vi som sliter vårt hår över denna parkeringsterror.

Nina: Ingen fara!

Myra sa...

Hoppan ja. Det kunde de väl gott ha va... ! ;)

Anne sa...

Härligt!!! Det gjorde ni rätt i!
Ha en skön dag!