tisdag 2 februari 2010

Årets kassler

Efter att, med stor framgång, ha hängett mig åt intensivt frosseri och självömkan så tänkte jag nu helt inrikta mig på frosseri. Det känns liksom som om jag borde syssla med något jag verkligen är bra på. Och att obehärskat hänge mig åt kulinarisk njutning verkar jag inte ha det minsta problem med.

Ikväll kommer jag därför helhjärtat ägna mig åt att äta mig igenom följande meny:



Antipasti
Salumi misti: coppa, fiocco, pancetta, lardo dell'Antica Corte Pallavicina
di Polesine Parmense e salame di Varzi.
Culatello di Parma artigianale cotto alla brace.
Gola (lardo di razza nera di Parma, A. C. Pallavicina) e pane di segale.
Prosciutto affumicato della Foresta Nera con cipolle rosse caramellate.
Pancetta toscana cotta al forno con marmellata di finocchi e anice stellato.
Lasagnetta di baccalà con patate al latte.
Foie gras in scaloppa con fichi secchi al Brachetto e pane croccante.
Millefoglie di verdure con salsa al Parmigiano Reggiano.

Primi
Risotto alle quaglie con biscotti di parmigiano.
Spaghetti Cocco con uova di salmone, scorza di limone e peperoncino fresco.
Ravioli con pieno di castagne e salsa al torre Cives.
Strozzapreti con crema di broccoli e aringa affumicata.
Crema di zucca con porcini trifolati.

Alla piastra
Tagliata di controfiletto di manzo con insalata di patate alla menta.
Tournedos di filetto di manzo con crema di porcini e porri fritti.
Costata di manzo irlandese Drumling.
Fiorentina.
Secondi
Filetto di storione alla melissa, tortino di patate viola dolci e spinaci.
Lumache Helix Maire alla bourguignone. (N.12)
Cosce d'oca all' arancia con patate al burro e coste al limone.
Rognone di vitello trifolato alle pere con risotto allo zafferano.
Tartare di filetto di cavallo battuta a coltello con polvere di capperi,
sale di Maldon e senape al pepe verde.
Fagottino di verza con patate, funghi e robiola ai due latti.

Formaggi
Taleggio della Valsassina, Parmigiano Reggiano vacche rosse, gorgonzola cinque stelle Gelmini dolce e piccante.

Dolci
Tiramisù in cialda croccante.
Flan di gianduia “Venchi”.
Mousse di castagne con salsa di cachi al Cointreau.
Fondant al cioccolato “Venchi” con marmellata di lamponi.
Charlotte di mele al cioccolato.

7 kommentarer:

Singelmamman sa...

Se där! Jag är också bra på frosseri, och lättja. Tyvärr får jag sällan ro att utnyttja detta.

segsliten sa...

Singelmamman: Efter den kommande kvällens kulinariska utsvävningar kommer jag säkerligen ha behov av ett par dagars lättja. Visst är det trist att inte ha tid att utveckla dessa sidor lite mer ingående. Men, som sagt, vad det gäller frosseriet gör jag vad jag kan.

Emmama sa...

Inte för jag att förstår så mycket av det men det låter gott, ge hit! :) Kram!

segsliten sa...

Emmama: Jag är medveten om att det inte är så många som förstår menyn men jag kan intyga att det är precis lika gott som det låter. :)

Helly (Svensk tjej på sicilien) sa...

Wow! Och lycka till ;) Ser riktigt mumsigt ut.

fjortisensmorsa sa...

Det är förbjudet att hänge sig åt frosseri!..OM man inte bjuder med mig! Så, när får jag komma? ;-)

segsliten sa...

Helly: Riktigt mumsigt, men guuud vad mätt jag blev.

Fjortisensmorsa: Jag tror det går ett plan från Arlanda om tio minuter. :)