tisdag 5 maj 2009

Uppdatering

Datorn: Sedan i torsdags är familjen olyckliga ägare till inte mindre än två datorer. Hur dum får man egentligen vara? Nu har jag två datorer att sköta, och i och med det, två datorer att svära över. Usch, har man inte problem så skaffar man sig!

Brevbäraren: Vi har nu upprättat ett platoniskt förhållande som begränsar sig till korta fraser i porttelefonen. Kan hans oförväntade uppdykande igår ha med dessa lösryckta fraser att göra månntro?
Ska jag vara riktigt ärlig, så tror jag inte att våra kort meningsutbyten fått honom att springa hit bara sisådär, av fri vilja, och dessutom på en måndag. Nej, han är nog bara allmänt virrig. Även den bäste kan bli snurrig av alla dessa helgdagar.

Vädret: April anses i Italien vara en helt galen månad vädermässigt, och jag kan inte annat än att hålla med. Nu är vi inne i maj så förhoppningsvis ska det bli bättre. Helgen bjöd på ett helt fantastiskt väder, så än så länge har alla varit nöjda och glada. Igår slog det till och blev lite kyligare igen. Och igår kväll måste det ha brustit totalt där uppe ovanför molnen. Jag vet inte riktigt om man kan kalla det nederbörd när det kommer sådär mycket som det gjorde igår, vatteninvasion känns mer sanningsenligt. Det kändes ungefär som om någon placerat en bassäng av olympiska mått ovanför min balkong, och sedan dragit ut proppen.

Källaren: Vi gör vad vi kan för att dricka källaren ren, men jag börjar tvivla på att det räcker. Jag har försökt vänta ut den så gott det går, hoppats på att den på något sätt skulle städa sig själv. Som de där självsanerande toaletterna på stan gör, men tyvärr har jag inte sett några påtagliga resultat. Jag måste nog ta itu med den snart, och garaget med förresten. Usch, jag får gåshud bara av tanken!

Semester: Äntligen har jag mitt på det torra vad det gäller semester. Det var min resa till Sverige jag skulle beställa den där ödesdigra dagen då datorn krascha. Kan det vara ett omen? Borde jag skippa Sverige i år? Jäkla italienare och deras tro på varsel, ska jag behöva gå och oroa mig för att det ska hända något nu?!
I vilket fall som helst så blir det tjugo dagar för mig och barnen hos mamma i Skåne, och sedan blir det Spanien med hela familjen. Längtar, längtar, längtar!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du är tillbaka med bilder och allt...och nya datorer. Gratulerar till dem!

Vädret...denna källa till ständigta humörssvängningar... Hoppas att maj blir bra, bättre än april måste det ju bliva...

NIna

thebromanders sa...

NEJ! Klart att du inte borde skippa Sverige. Du är väl ingen italienare?

mockapocka sa...

Men var bor du? Jag kommer till Italien snart. Jag åker gladeligen förbi och hjälper dig med källaren!
Vädret, brevbäraren och datorn kan jag tyvärr inte hjälpa dig med. Och semestertips har du redan fått.

segsliten sa...

mockapocka: Jag bor i närheten av Milano, vill ni komma förbi min lilla stad så vore det jätte kul! Vill du ha adressanvisningar så tar vi det privat.

K-L sa...

Jag som trodde att du hade druckit källaren sopren för längesen ;)

sara sa...

hehehe,inte lyckats dricka källaren ren än?? ;)