fredag 30 januari 2009

Datasammanbrott

En del av er kanske undrar varför jag inte har bloggat tidigare, eller kanske inte, men det tänker jag tala om för er nu....ändå.
För det första så köpte jag en bok om att ”Skapa din egen blog”, vilket jag absolut inte rekommenderar (att köpa en sån bok alltså). Där förklarades det ingående hur jag ska gå till väga, hur jag köper min egen domän, hur jag lägger upp min egen databas osv. Det var sida upp och sida ner med besvärliga scheman, pilar, siffror och invecklade html-koder. Luften gick bokstavligt talat ur mig, boken gömdes undan, och jag bestämde mig för att göra något annat på datorn, ni skulle veta vad bra jag har blivit på patiens!

För det andra så var min gamla dator inget att leka med, och absolut inget att göra lite mer komplicerade saker med. Den var fem år gammal, i datasammanhang är det en ansenlig ålder, och tog en halvtimme på sig att starta. Inte ens jag är så trög på morgonen, och då lider jag ändå av kronisk morgontrötthet. När f..skapet äntligen kommit igång, så hängde den sig gärna ett par gånger, och då var det ju liksom bara att ta allt från början igen. Tänk om jag skulle äta både en andra och en tredje frukost varje morgon, då skulle jag aldrig få något gjort. Och det fick aldrig min gamla dator heller, som sagt, patienser var avancerat nog!
Så i oktober, efter att min sambo tjatat på mig att köpa en ny dator i....ett år, så köpte jag denna "Rolls Roys", en riktig överdängare i datasammanhang. En terabyte (1000 gigabyte) som jag då vill jämföra med de 60 gigabyte jag hade på den gamla. Tänk er vilken skillnad, så modern att man behöver instruktionsbok bara för att kunna sätta på den. Så varför började jag inte blogga då? Jag menar, kan ”Blondinbella”, så kan jag, jag är i alla fall släktens ”tekniker”. Men ack nej, ack nej! Och här kommer tredje anledningen, till varför jag inte bloggat tidigare, in i bilden.

Har ni någonsin köpt en ny dator? Jag antar det, eftersom ni är bloggare allihop. Att ha en ny dator ÄR INTE KUL! Speciellt inte när man har en sambo som, jag älskar dig och du är bra på annat (tror jag), har tummen mitt i handen. Brukar det inte vara mannen som tar hand om bilen och det tekniska? Jag måste ha missat något, eftersom jag tar hand om...allt! Utom soporna och att fylla diskmaskinen.
En ny dator innebär en hel massa krångel, för att ta till i underkant. Jag saknar nästan min gamla morgontrötta dator ibland, typ varje dag. Helt plötsligt har jag en hel massa nya program som jag inte ens kan uttala namnet på. Försök då göra något så komplicerat som att skriva ditt eget namn, eller bloggnamn.
Glad i hågen började jag att lägga in alla program som jag behövde för att kunna använda skanner, webbkamera, bilder, och spel. Jag hade ju köpt en riktig diamant, så nu skulle det redigeras, photoshopas, spelas, webbpratas m.m.
HAHAHA! Trodde jag ja! För datorn talade så snällt om för mig att:

”Den här mjukvaran går inte att använda i Windows Vista!”

Va! Jag som har köpt den bästa speldatorn av dem alla! Jag som köpt en dator som ska kunna få mig att videoprata med mamma, som om hon satt på andra sidan bordet! Jag som köpt en dator som skulle kunna få plats med varenda bild sen tidernas begynnelse! För att inte tala om alla texter jag skulle kunna skriva! Jag har ju plats!

-Sorry bruden! Inte så länge du har utenheter som tillhör stenåldern, kom igen en annan dag!

Så då blev det att börja shoppa utenheter. Och så småningom hade jag allt jag behövde för att komma igång. Allt utom webbkamera. Jag beställde en den fjärde december...och den kom i går. Tur att jag betalade extra för snabbleverans, annars hade den väl kommit lagom till det var dax att köpa en ny dator.
Ja, detta är den enkla förklaringen till att jag inte bloggat förr....och hur är det nu man säger...Technology killed the cat! Eller?

9 kommentarer:

r e b e c k a sa...

Windows Vista är verkligen inget roligt att ha att göra med!!

ha en skön helg! :)

Anonym sa...

jag hatar windows vista!!!!! har det själv och det är inge kul...förstår dig!!

Livet på Citronodlingen sa...

Jag har också windows vista på jobbdatorn, och plötsligt reagerar inte skrivaren/scannern/kopiatorn när jag vill göra en sån enkel sak som att skriva ut en enda liten ynklig sida.. och inte fan orkar jag sätta mig och ta tag i problemet för att se om jag kan få ordning på det heller... Det är nog ingen bra ide just nu heller, jag blir grymt frustrerad, blodtrycket skjuter i höjden och ansiktsfärgen blir farligt röd... Det ska inte vara nyttigt när man är gravid har jag hört... Det är tur man har nåt att skylla på ;o)

Anonym sa...

Ja, ungefär så kan det vara... läste också om "domän" o ditt o datt som genast skrämde mig, fattade noll... men sen fattade man ju att det fanns lättare vägar att gå. Så t.o.m en sån som som jag kan klara av det! Men har mycket kvar att lära...

m sa...

Har faktiskt inte hört någon som gillar Vista. Själv köpte jag en MacBook den här gången i stället. Kul att du kom igång med bloggandet till slut. Själv började jag för knappt två veckor sen. Trodde också att det skulle vara svårt:)

Anonym sa...

Men äntligen...
har jag lärt mig hur man kan kommentera din blogg (min bror fick komma o visa mig idag). Jag skrev till dig förra veckan men det kom inte med. Varför? Jo, för att jag är den mest otekniska människan i världen. Men nu kan jag (förhoppningsvis).

Tack för att du tog dig till min blogg så att jag kunde hitta din. En absolut FAVORIT! Jag fullkomligt älskar den. Du har precis min humor och skriver alldeldes briljant!!!

(Nog med beröm...hehe.)

Min sambo friade till mig år 2000 och jag antar att jag kommer att få vänta lika länge som du, om jag har TUR (alternativet är ju att jag aldrig blir gift).Sega män...

Min sambo är lika snabb som min dator (och säkert lika gammal också) så det tar evigheter att skriva, blogga, koppla upp osv. Jag blir gaalen. Ska köpa en ny men har verkligen NOLL koll på allt som har med teknik att göra. Det är ett under att jag klarar av att blogga- fast nu kanske jag till och med kan kommentera andras bloggar!

Flummig kommentar det här. Vill egentligen bara tala om att jag har hittat min favoritblogg som jag kommer att läsa alla dagar jag hinner! Tack för härlig läsning o ha det bäst!!

Kram Victoria

CharmKatti sa...

och visst är det härligt att jag får arbeta med datorer varje dag!
När dom är så samarbetsvilliga och så menar jag.
Jag kan oxå bli helförbannad på skiten emellanåt. Men eftersom jag råkar besitta "en del" tekniskt kunnande vad det gäller datorer så fungerar det för det mesta väl:-)

Vista är okej, men när det släpptes på markanden hade väldigt få övriga företag hunnit uppdatera sina drivrutiner. Nu är det mycket bättre och med senaste servicepacket så funkar det mesta tycker jag.

Ha det bäst!

Sjabbig men chic sa...

Hej!
Tack så väldigt mycket för ditt besök och framför allt din kommentar hos mig. Ibland tycker jag att det är lite läskigt när jag har många besök på en dag men inte fler kommentarer än vanligt. Jag har väl inte vant mig än och sen så har jag också begåvats med en livlig och sjuk fantasi!
Uscha, det där med bloggkomigångandet och datorinköpet lät som en riktigt utmattande rysare. Jag ger dig MVG i tålamod och uthållighet!

Kram Lisa

Anonym sa...

Hata Vista tror jag har blivit mitt ledord...
NÄr vi formaterade om datorn sist så blev det Vista istället för Xp. O jäklar vad jag ångrar mig....

Inte nåt som är användarvänligt.... o det som ska vara det mest användarvänliga... pytt

Inte ens word kommer jag överens med längre..... buhu, jag som var sån fena i word. Hahaha